Search
  • moszajecar019

Turnir mini odbojke Bor 03.11.2019.

Prvi zvanični turnir mini odbojke ikada u ovom delu Srbije organizovaće MOS Zaječar dok će tehnički domaćin biti ekipa odbojkaškog kluba Viner iz Bora. Turnir će se održati u velikoj hali SC "BOR" 03.11.2019. godine sa početkom u 11:30. Zvanično ime svih turnira mini odbojke koje organizuje MOS Zaječar je MOSIĆ.

Šta je mini odbojka?

Mini odbojka je disciplina odbojke potpuno priznata od strane FIVB. To je odbojka za decu od 7-10 godina starosti u nekim zemljama i do 12 godina. Mini odbojku igraju dečaci i devojčice u timovima koji broje maksimalno 8 igrača ( 2 igrača u terenu 6 u zameni, 3 igrača u terenu 5 u zameni i 4 igrača u terenu 4 u zameni). Teren za igru je širok 4,5-6m i dugačak 9-12m. Teren deli mreža na dva polja za igru. Za igru važe odbojkaška pravila, jedino ako drugačije nije određeno propozicijama tog takmičenja.


U prvoj sezoni mini odbojke 2019/2020 za učešće u takmičenju svoje ekipe je prijavilo 4 kluba.Turnir će posetiti i predsednik odbojkaškog saveza Beograda Mladen Maran koji će u Bor doneti pehar Evropskog prvaka koji su naše reprezentacije nedavno osvojile. Cela manifestacija će se sastojati iz puno aktivnosti za dečicu.


- Plesna arena: gde će učesnici zajedno sa animatorima moći da se oprobaju u svojim plesnim veštinama;

- Izazov arena: gde će učesnici moći međusobno da se takmiče u fizičkim izazovima i odbojkaškim veštinama i osvoje vredne nagrade;

- Foto arena: gde će svako moći da se slika sa peharom;

- Maskota


Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje odbojke i ljude dobre volje da nam se pridruže i zajedno sa svim klubovima iz regiona i njihovim članovima uživaju u čarima mini odbojke.

119 views0 comments

Recent Posts

See All